Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budapesti El Camino de Santiago Klub Fóruma

Már tudod, hogy hív az Út, de nincs kivel utaznod? Nálunk megtalálhatod útitársadat, barátokat szerezhetsz vagy utazási tanácsot kérhetsz tapasztalt Caminos Zarándokoktól.

 

Itt: http://www.freeforum.hu/caminoforum

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: balage981kukacvipmailponthu

(Pohl Zoli, 2015.05.21 13:19)

Megnéztem gyorsan a ryanair-t és ahogy látom, pontosan azok a járatok már nincsenek meg, amivel én odajutottam. Olyat találtam, hogy reggel 6:15-kor wizair-rel brüsszelbe és onnan ryanairrel biarritz-ba. Így viszont már 13:40-re ott van az ember, így viszont nem probléma elérni a St. Jean-ba menő vonatot. Na mind1. :)

j.dorina.bk@gmail.com

(J.Dorina, 2015.03.19 20:39)

sziasztok! olyan zarándokokat kérdeznék, akik szeptemberben járták meg az utat.. mi volt a tapasztalat az időjárással kapcsolatban? elég a nyári túraöltözet? mennyire voltak sokan? Azt a tanácsot kaptam, hogy lehetőleg ne nyáron menjek, mert a nagy meleg sok energiát kivesz, illetve a szállások elég zsúfoltak.. Nekem egyébként a közösségi élmény is nagyon fontos lenne, de az egyedüli elmélyülés éppen annyira.. valóban a szeptember a legjobb döntés? a tavasz sajnos nem releváns, még nem vagyok felkészülve.. köszönöm, ha valaki válaszol! üdv: Dorina

Re: j.dorina.bk@gmail.com

(Pohl Zoli, 2015.05.21 11:54)

Szia Dorina!

Én október 8.-én indultam St. Jean-ból. Az nem szeptember, de mivel eddig nem érkezett válasz, hátha ebből is hasznosítani tudsz valamit. A francia utat jártam meg. Naplót írtam és minden nap lejegyeztem az időjárást is. Az első nap a Napóleon útja (St. Jean -> Roncesvalles), itt fel kell menni a hegyekbe. Kegyetlen szélvihar volt. Késő délutánra az eső is megjött. A következő hét napban (Azofra-ig) változékony volt. Időnként leszakadt az ég (minden nap), de többségében jó idő volt. Utána 17 napon keresztül nem esett. November 2.-án átléptem Galiciába és mintha egy másik vidékre értem volna, azonnal eső-eső hátán az út végéig. Volt, hogy egész nap esett megállás nélkül, volt, hogy kisütött a nap, de minden nap sokat esett. Biztos nem mindegy, hogy szeptember vagy október és persze nincsen két egyforma év sem, de azt hiszem, hogy vidék függő is volt. Az út első hetében elég sok volt a hegyes-dombos rész és itt volt eső. Után aránylag síkabb területek jöttek és ott végig sütött a nap, de utána ismét hegyes vidék következett (Galicia), ahol pedig rengeteg eső esett (lehet köze van ahhoz is, hogy már közeledtem az óceán felé és ott változékonyabb az időjárás). A napsütés néha nagyon meleg volt, de többségében kellemes. Szeptemberben vélhetően azért melegebb.
Mennyire voltak sokan? Nekem (októberi indulás!) sosem volt olyan, hogy ne lett volna szállásom. Zarándokból akadt bőven, de azért nem voltunk túl sokan, hogy tömegiszonyom lett volna. Szeptemberben biztos többen vannak, de nem annyian mint a július-augusztusi tumultusban.
Társaság: én egyedül vágtam neki az útnak és ott kötöttem rövidebb-hosszabb ismeretségeket. A zarándokok megértőek és segítőkészek egymással (nekem ez a tapasztalatom), így senki nem fog megsértődni, ha te éppen egyedüllétre vágysz, ha pedig éppen társaságra, akkor biztosan lesznek ebben partnereid.
Remélem tudsz valamit hasznosítani a fentebb írtakból. Ha kérdésed lenne, írhatsz email-t is (archibald81kukacgmailpontcom), azt naponta olvasom.

Üdv, Zoli

eszter.kiss@hotmail.com

(Eszter, 2015.05.20 15:28)

Sziasztok! Én július 25 körül tervezem elindulni a Caminon(északin) de sajnos csak kb 20 napom lesz, így nem a legelejétől mennék. A tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy szerintük van-e értelme így belevágni ha nem tudom a legelejétől végigjárni?
Esetleg valaki tervezi ebben az időben szintén az utazást?

Előre is köszi:)

kigyomancs@yahoo.com

(Móni, 2015.02.06 19:51)

Sziasztok leendő zarándokok!

Idén is stoppal fogok kimenni spanyolországba (az északi útra gondoltam). Társat keresek a stoppoláshoz, s ki tudja, talán pár napot együtt megyünk a camino-n is...

Akit érdekel írjon, tapasztalat előny ;)

Re: kigyomancs@yahoo.com

(Rita, 2015.02.20 12:02)

Szia!
Olvastam, hogy újból neki vágsz, mikor indulnál? Csatlakoznék a stoppos útra!:-)
ui.: Biztos emlékszel, két éve lesz, hogy felvettük egymással a kapcsolatot, csak végül én nem tudtam elindulni.
Az idén fogok.:_)
Üdv: Rita

Re: kigyomancs@yahoo.com

(krISZTI, 2015.04.29 23:10)

Szia! Mikor terveznél menni? Én júniusban érek rá. Üdv, Kriszti

Re: kigyomancs@yahoo.com

(Dávid, 2015.05.20 14:01)

szia Móni!

mikor tervezel indulni? én június elején, sátorral, útközben kalapozással keresve pénzt (zsonglőr vagyok). harmadikán este érek Irunba, remélem lesz lehetőségünk összefutni és megosztani a stoppolós kalandjainkat! :)

Útitársat szeretnék

(Judit, 2015.05.14 17:57)

Sziasztok! Június első hetében indulok a francia útra. Az eredeti útitársam sajnos mégsem tud jönni, így egyedül maradtam. Szívesen gyalogolnék együtt valakivel.

Sziasztok!

(Jani, 2015.03.10 15:14)

Azoktól szeretnék kérdezni, akik sátorral vágtak neki a Caminonak.
Tavaly voltam a francia úton, és most Május elején szeretném végigjárni az északi utat, csak most sátorral és nem sietve.
A kérdésem az, hogy valaki járt e már sátorral ezen az úton és mik a tapasztalatai?
Mennyire vannak jó sátrazó helyek?
Szabad e egyáltalán, és mennyire biztonságos?
A válaszokat előre is köszönöm.

Re: Sziasztok!

(viki, 2015.03.28 16:20)

Szia, kaptál már választ .....? Én is így tervezem, és minden információ jól jön. :)

Re: Re: Sziasztok!

(Jani, 2015.03.29 20:39)

Szia!
Még nem kaptam választ, de annyira nem baj, attól még elmegyek sátorral most április végén, mert kíváncsi vagyok arra az élményre is. Párszor már sátraztam, de csak két három éjszakát, most egy kicsit többet szeretnék.

Re: Sziasztok!

(Zsolt, 2015.04.22 09:06)

Szia!

Én Júliusba szeretném végigjárni a Francia utat! Tudnál ebben információkkal segíteni!

Várom válaszod!

Üdv Zsolt

Re: Re: Sziasztok!

(Jani, 2015.04.23 16:38)

Szia Zsolt!

Ha júliusban mész, akkor a legkevesebb holmira lesz szügséged. itt az oldalon rengeteg infót találsz, mit vigyél, és mit ne.Ha mindenből csak a legszügségesebb dolgokat viszed akkor igen könnyű hátizsákod lesz, és ez nagyon is számít. Elrepülsz Párizsba, onnan vonat Bayonne-Saint Jean, a jegyeket most vedd meg, úgy olcsóbb.
Saint Jean-ban a Turista irodában kiválthatod a zarándokútleveled, kapsz szálláslistát és térképet ha kell. A többin előre gondolkodni, hogy szállás meg ilyenek nem kell, minden jön majd magától, csak kövesd a többieket, ha nem megy egyedül.
Azért olvasgass, itt nagyon sok infót találsz.

Re: Re: Re: Sziasztok!

(Zsolt, 2015.05.02 17:22)

Szia Jani!

Köszönöm szépen az infókat!

Ha nem probléma megadnám az email címemet és egy privát elérhetőséget szeretnék kérni tőled, mert még lennének kérdéseim amit itt nem tennék ki! toth.bela2222@gmail.com

Várom jelentkezésed

Üdv Zsolt

Francia út

(Zoli, 2015.04.28 15:35)

Sziasztok !
Május 10.-én a reggel 06 órakor Barcelonába induló WIZZ járatra olcsón van még jegy, onnét a délutáni renfe vonattal Pammplona és másnap tovább a caminon,...... esetleg valaki. Ha érdekel: bakomzoltan@gmail.com

portugál út

(Erzsi, 2015.04.25 08:59)

Sziasztok!

Aki végigjárta már a portugál utat, annak megköszönöm, ha megosztja velem a tapasztalatait. Főleg a szállàs lehetőségek érdekelnek.
priszter@gmail.com

Üdv.
Erzsi


Re: portugál út

(Erzsi, 2015.04.25 13:28)

Halló Erzsi!
Én május 13-án indulok Porto-Santiago-Finistere uton. Sokmindent olvastam a felkészülésem során és találtam egy nagyon részletes - talán túl részletes - leírást a neten. Ha tudsz németül, jól fel tudod használni. Elküldöm a címedre. Egyébként, gondolom, hogy június első harmadában már itthon leszek, szivesen riportolok, ha igényled.
Buen Camino! István

Re: Re: portugál út

(Erzsi, 2015.04.25 21:48)

Kedves István!
Nagyon köszönöm az anyagot. Tudok németül, így ez egy kincs most nekem. Ha visszajöttél élnék az általad felkínált lehetőséggel!
Buen Camino
Erzsi

Útitárs ki utazáshoz francia út

(Takácsné Rendi Judit, 2015.04.23 14:50)

Sziasztok!

2015.08.24-i indulással ki utazáshoz útitársat keresek a Francia utra (Budapest-Barcelona).rendijudit@citromail.hu


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Következő »